MILLORA CONTINUA

"Si fem el que sempre hem fet, obtindrem el mateix resultat de sempre. Si volem millorar, haurem de canviar algunes coses." Albert Einstein

divendres, 3 de setembre del 2010

A MITJA HORA DE HAWAI

Sincerament i per descomptat, és una possibilitat que ni havia considerat, ja que m'enfrontava al meu primer IM, i els objectius eren molt més humils, però alhora realistes:
- acabar, i sense patir seqüeles físiques
- fer un temps "digne", que era intentar baixar de les 12h, la qual cosa ja em semblava una gran fita

Passats els dies, un que té temps, ha mirat i remirat resultats, i finalment he aconseguit trobar els slots concedits a la meva categoria (M40) pels Campionats del Món de Hawai.

I quina ha estat la meva sorpresa al veure que l'últim slot va ser pel francès Arnaud Bouvier, amb un temps de 10h 04' 49", és a dir 32' 32" per davant meu.
Tot i que hi havia 8 places per la categoria, el fet que 3 hi renunciessin, l'11è classificat hi ha tingut dret. És a dir, 30 posicions per davant meu.

Com que somniar és gratuit, he arribat a la conclusió que Hawai no queda tan lluny (a mitja hora - mai havia estat tan aprop de les paradisíaques illes de l'oceà pacífic).

Així doncs tinc 2 opcions:
- rebaixar el meu temps 35'
- esperar 4 anys, i mantenir la forma actual, ja que a la categoria M45 sembla com si la gent tingui altres prioritats o ambicions, ja que de les 6 places atorgades a la categoria, l'últim que hi ha accedit ha estat el 16è (per tant 10 renúncies), amb un temps de 10h 37' 35" (de fet també el 5è va entrar darrera meu: 2")

La segona opció és massa llunyana, qui sap on serem d'aquí 4 anys?
I la primera té alguns obstacles abans de plantejar-me seriosament el tema:
- activitat professional
- tractament de l'hepatitis C: interferó, que tinc pendent de rebre, i em tindrà en "reserva" durant 1 any

Quan tingui clars aquests 2 temes, que serà a finals d'any, serà el moment de pendre la decissió.

Llavors el dubte serà un altre: pot aguantar el meu cos un entreno de 25 setmanes amb una mitja de 20-25h d'entrenament?

Arribat el moment ho parlaré amb un professional, però a la vista dels resultats de IM Nice '10, crec que amb aquest volum d'entrenament, i el coneixement que he adquirit del meu cos, seria factible fer un temps de 10h.

A "grosso modo", els objectius quantitatius serien reduir:
- 5' la natació, 1h (baixar 10" els 100 m., per nedar en 1' 35")
- 15' la bici: 5h 20' (forçar una mica més el ritme, i sobretot a les baixades)
- 13' la marató: 3h 30' (passar dels 5'17" a 5'/km)
- 3' en les dues transicions: 10'

Sense cap dubte, la clau estaria en la marató, per la qual cosa, hauria de ser capaç de córrer una marató en 3h. (la meva millor i única marca és de 3h 15' a Barcelona '09). Barcelona '11 serà el nou repte, per anar aïllant incògnites.

De moment, seguiré somniant, i disfrutant del que ens regala cada dia.



1 comentari:

  1. Així m'agrada! Perseguint somnis exigents però realistes. Està clar que t'ho hauras de currar per rebaixar 30-35 min la marca però es totalment factible... Sort i salut!!!

    ResponElimina